Azarovs: Varasiestādes kontrolē situāciju Kijevā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ukrainas premjerministrs Mikola Azarovs paziņojis, ka varasiestādes kontrolē situāciju Kijevā un vēlas mierīgā ceļā atrisināt pašreizējo krīzi.

Azarovs šonedēļ Kijevā pieredzētās vardarbīgās sadursmes starp miliciju un protestētājiem raksturoja kā «ekstrēmistu, radikāļu uzstāšanos, pār kuriem opozīcija zaudējusi kontroli».

Vienlaikus viņš noraidīja Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova vārdus, ka «situācija kļūst nekontrolējama».

«Situācija Kijevā atrodas absolūtā kontrolē,» intervijā BBC paziņoja Azarovs.

Šī nakts Ukrainas galvaspilsētā salīdzinājumā ar iepriekšējām dienām aizvadīta samērā mierīgi, drošības spēki vienu reizi centušies izjaukt protestētāju barikādes.

Drošības spēki mēģināja nojaukt barikādes Gruševska ielā pie «Dinamo» stadiona, kur trīs iepriekšējās naktis pēc kārtas notika vardarbīgas sadursmes starp opozīcijas aktīvistiem un miliciju, taču aktīvisti sāka viņus apmētāt ar akmeņiem, pēc kā drošības spēki atkāpās.

Starp protestētāju un drošības spēku rindām turpina degt riepas, ko drošībnieki cenšas apdzēst ar ūdeni, taču neveiksmīgi.

Trešdien Ukrainas sociālajos tīklos cirkulēja runas, ka drošības spēki vakarā centīsies likvidēt protesta nometni Kijevas Neatkarības laukumā, taču nekādi mēģinājumi nav notikuši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu