Saskata pamatu ANO Ukrainā izvietot miera uzturētājus (25)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ANO ir pamats Ukrainā izvietot miera uzturētājus, uzskata ukraiņu politologs Tarass Berezovecs.

Protestētāju masveida slepkavības ir nopietns iemesls, lai Ukrainā izvietotu starptautiskās organizācijas «zilās ķiveres», telekanāla «Espresso TV» ēterā trešdien norādīja politologs.

«Lai ievestu miera uzturētāju kontingentu, ir jāsasauc ANO Drošības padomes ārkārtas sēde un jāpieņem lēmums par «zilo ķiveru» ievešanu,» sacīja Berezovecs.

Iespēja ir, pat ja Krievija balso pret

Pat ja Krievija nobalsos pret miera uzturētāju izvietošanu Ukrainā, arī tad ir iemesls kontingenta izvietošanai, jo Kijevas ielās pret cilvēkiem masveidā tiek lietoti ieroči, norādīja politologs.

Kijevā otrdien izraisījās līdz šim nepieredzēti vardarbīgas un asiņainas sadursmes. Tās aizsākās, kad kareivīgi noskaņotu protestētāju kolonna mēģināja piekļūt parlamentam, kur tobrīd notika debates par konstitūcijas grozījumiem.

Protestētāji, neizturot pretējās puses pārspēka spiedienu, atkāpās no daudzām pilsētas centra ielām uz Neatkarības laukumu - kopš novembra sākuma nerimstošās protestu kustības epicentru.

Kijevā trešdien turpinās protestētāju un milicijas konfrontācija.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu