Sociālajos medijos ļoti plašu uzmanību izpelnās Janukoviča dzīvesstils (143)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sociālajos medijos tiek izplatītas fotogrāfijas no Ukrainas vadītāja Viktora Janukoviča rezidences, kas uz visa notikušā fona viņam liek izskatīties vēl sliktāk. Viņa pamesto rezidenci šodien devušies apskatīt daudzi ukraiņi, un tā viņos raisīja lielu apbrīnu, cik grezni Janukovičs ir dzīvojis.

Jau vēstīts, ka Ukrainas parlaments sestdien nobalsoja par prezidenta Viktora Janukoviča atcelšanu no amata un ārkārtas prezidenta vēlēšanu izsludināšanu 25. maijā.

Parlaments svētdien nolēma nodot valsts īpašumā līdzšinējā prezidenta Janukoviča rezidenci «Mežigorje», kas atrodas Kijevas apgabalā.

Gāztā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča rezidences teritorijā ir atrasti dokumenti, kas liecina par viņa izšķērdīgo dzīvesveidu un paranoju.

Ukrainas parlaments svētdien nolēma nodot valsts īpašumā Janukoviča rezidenci «Mežigorje», kas atrodas Kijevas apgabalā apmēram 15 kilometrus no Kijevas. Pēc Janukoviča aizbēgšanas šo rezidenci sestdien ieņēma opozīcija, kas atļāva visiem interesentiem to apskatīt, bet nodrošināja, lai tā netiktu demolēta un izlaupīta.

Dokumentus, no kuriem daži bija pa pusei sadeguši, vietējie iedzīvotāji atrada ūdenskrātuvē šīs rezidences teritorijā. Tagad tos pēta žurnālisti.

«Ir skaidrs, ka cilvēkiem, kuri atstāja šo īpašumu, nebija pietiekami daudz laika šo dokumentu sadedzināšanai, tāpēc tie vienkārši tika iemesti ūdenī,» ziņu aģentūrai AFP sacīja laikraksta «Kommersant Ukraine» žurnālists Sergejs Sidorenko.

140 hektārus plašajā teritorijā bija golfa laukums, privāts zoodārzs, automobiļu kolekcijas un citas ekstras.

Viens no atrastajiem dokumentiem liecina, ka kāda no šīs rezidences ēkām izmaksājusi 51 miljonu eiro. Citā dokumentā ir 30 miljonu eiro rēķins par zelta svečturiem.

Vairāk nekā 1,2 miljoni ASV dolāru (874 tūkstoši eiro) ir iztērēti par vienas mājas mēbelēm, savukārt zoodārza plāksnītes ar dzīvnieku nosaukumiem izmaksājušas 7,3 tūkstošus eiro.

Lai gan ekstravaganti izdevumi ne vienmēr pierāda korupciju, šajā gadījumā tie rada vismaz aizdomas par to, jo Janukoviča oficiālā gada alga kā prezidentam bija ekvivalenta apmēram 73 tūkstošiem eiro.

Vēl inkriminējošāki ir dokumenti par lieliem naudas pārvedumiem - pat miljoniem ASV dolāru apmērā - no nezināmām privātpersonām uz vietējiem banku kontiem.

Rezidences teritorijā ir atrasti arī saraksti, kuros uzskaitīti pretkorupcijas žurnālisti, kas bija pieprasījuši lielāku atklātību par prezidenta finansēm. Šajos sarakstos minēti dati par decembrī smagi piekautās žurnālistes Tatjanas Čornovilas automašīnām.

Vēl nav izlemts, kā Janukoviča rezidence turpmāk tiks izmantota.

«Janukoviča rezidence ir sliktas gaumes, slimīgas iztēles un vulgaritātes izpausme. Tomēr tā tapusi par valstij piederošu naudu,» parlamentā paziņoja deputāts no nacionālistiskās opozīcijas partijas «Brīvība» Igors Mirošņičenko.

Komentāri (143)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu