Krievijā top likums par citu valstu teritoriju aneksiju (559)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas Valsts domē iesniegts likumprojekts, kas paredz atvieglot kārtību, kādā valstij pievienojamas jaunas teritorijas, piektdien ziņo krievu un ukraiņu mediji.

Likumprojektu iesniegusi partijas «Taisnīgā Krievija» frakcija.

Vienlaikus tiek gatavots likumprojekts par Krievijas pilsonības piešķiršanas atviegloto kārtību Ukrainas un citu Neatkarīgo valstu savienības (NVS) locekļu pilsoņiem.

Līdzšinējā likumā par «jaunu federālo subjektu uzņemšanu» Krievijā paredzēts, ka citas valstis vai to daļas Krievijas Federācijā (KF) tiek uzņemtas, pamatojoties uz «vienošanos starp KF un attiecīgo ārvalsti».

Savukārt iesniegtais likumprojekts paredz, ka par pietiekamu aneksijas pamatu uzskatāma «tautas gribas izteikšana», kas, piemēram, izpaudusies referendumā.

Šīs aktivitātes ir nepārprotami saistītas ar notiekošo Ukrainā un tās autonomajā Krimas reģionā, kura parlaments ceturtdien pieņēma lēmumu 25.maijā rīkot referendumu par atdalīšanos no Ukrainas.

Uz Krimu devusies Krievijas Valsts domes deputātu delegācija, kurā pārstāvētas visas četras frakcijas.

Tikmēr Krievijas valdībā steigšus reanimēti ar Krimu saistīti investīciju projekti, bet Kremļa saimnieks Vladimirs Putins uzdevis izskatīt jautājumu par «humānās palīdzības» sniegšanu, ja tādu lūgs Krimas varasiestādes.

Komentāri (559)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu