Krievijas TV melu sižetu ilustrē ar Polijas robežas ainām (89)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter

Krievijas valsts telekanāls «Pervij kanal» dramatisku sižetu par masveida Ukrainas iedzīvotāju bēgšanu uz Krieviju ilustrējis ar ainām uz Ukrainas un Polijas robežas. Telekanāla sižetā ziņots par «aizvien pieaugošo Ukrainas pilsoņu bēgļu skaitu, kas ierodas Krievijas dienvidu reģionos.

Telekanāls arī apgalvoja, ka uz Ukrainas un Krievijas robežas izveidojušās garas automašīnu rindas, bēgļiem no Ukrainas meklējot iespēju patverties Krievijā.

«Pervij kanal» arī apgalvo, ka pēdējās divās nedēļās Krievijas robežu šķērsojuši vairāk nekā 140 000 Ukrainas iedzīvotāju.

Tomēr televīzijas demonstrētajos videokadros redzams, ka uz robežpunkta ukraiņu valodā rakstīts «Šengini», kas ir Ukrainas un Polijas robežpunkts.

Tikmēr Ukrainas presē publicēti tīmekļa kameru kadri no Krievijas un Ukrainas Ņehotejevkas robežpunkta, kurā nav redzamas neviens dzīvas dvēseles.

Komentāri (89)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu