ASV: Krievija riskē tikt izslēgta no G8 (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar savu militāro rīcību pret Ukrainu Krievija riskē tikt izslēgta no «lielā astoņnieka» (G8), svētdien paziņoja ASV valsts sekretārs Džons Kerijs.

Telekanāla NBC raidījumā «Meet the Press» («Tikšanās ar presi») Kerijs brīdināja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins nevar cerēt, ka notiks jūnijā paredzētais G8 samits Sočos, un «viņš pat var nepalikt G8 [dalībnieku vidū], ja tas turpināsies».

Kerijs arī pieļāva iespēju, ka Savienotajās Valstīs var tikt iesaldēti Krievijas uzņēmumu aktīvi, amerikāņu kompānijas var aiziet no Krievijas, var turpināties rubļa kursa kritums.

«Par to būs jāmaksā liela cena. Savienotās Valstis ir vienotas, Krievija ir izolēta. Tā nav spēka pozīcija,» sacīja ASV valsts sekretārs.

ASV, Francija un Lielbritānija ir paziņojušas, ka, protestējot pret Krievijas militāro rīcību Ukrainā, ir apturējušas līdzdalību 4. un 5.jūnijā Sočos paredzētā G8 samita sagatavošanā.

G8 ietilpst ASV, Francija, Itālija, Japāna, Kanāda, Krievija, Lielbritānija un Vācija.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu