Krievijā gatavo pilsonības likumu, kas attieksies arī uz Latviju (326)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijā tiek gatavots likumprojekts, kas atvieglos Krievijas pilsonības piešķiršanu Ukrainas iedzīvotājiem, kā arī etniskajiem krieviem, kuri šobrīd dzīvo citās savulaik PSRS teritorijā ietilpstošajās valstīs, paziņojis Krievijas Valsts domes vicespīkers Aleksandrs Žukovs.

«Mums nav tiesību atteikt cilvēkiem, kuri lūdz Krievijas pilsonību, jo mēs nezinām, kā notikumi var turpmāk attīstīties,» komentējot notiekošo Ukrainā, sacīja Žukovs. Viņš atklāja, ka uz Krievijas pilsonību varēs pretendēt «visi, kas runā krieviski un kuriem ir tiešie radinieki, kas dzīvojuši Padomju Savienības teritorijā».

Pēc viņa teiktā, īpaša komisija izvērtēs pretendentu zināšanas krievu valodā, vēsturē un piešķirs uzturēšanās atļauju, bet pēcāk arī pilsonību.

Komentējot notiekošo Ukrainā un jo īpaši Krimā, Krievijas Valsts domes vicespīkers pauda cerību, ka «izdosies atrisināt situāciju mierīgā ceļā».

Žukovs arī uzsvēra, ka Krievijai jāieņem «stingra nostāja», precizējot, ka runa nav par militāru iejaukšanos, bet gan Krimas «iespējām uz pašnoteikšanos».

Komentāri (326)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu