Gruzija plānu dalībai NATO saņems septembrī

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gruzija Rīcības plānu dalībai NATO var saņemt jau septembrī, bet galīgais lēmums šajā jautājumā būs atkarīgs no tā, vai Krievija anektēs Krimu, trešdien vēsta Krievijas laikraksts «Kommersant», atsaucoties uz avotiem NATO galvenajā mītnē un ASV Valsts departamentā.

Ja Krima tiks anektēta, Gruzijai plāns var tikt piedāvāts septembrī Lielbritānijā gaidāmajā NATO samitā.

Runa ir par nosacījumu uzskaitījumu politiskajā, ekonomiskajā, militārajā un tiesiskajā jomā, pēc kuru izpildīšanas valsts tiek uzņemta aliansē, paskaidro laikraksts.

«Par to, ka Tbilisi iesniegums par kandidāta statusa saņemšanu ir jāapmierina, sākuši runāt pat tādu valstu pārstāvji, kas vēl nesen aicināja šo jautājumu neforsēt,» laikrakstam pastāstīja avoti NATO štābā.

Laikraksta avots ASV Valsts departamentā norādīja, ka Rīcības plāna piedāvāšana Gruzijai ir atkarīga no Krimas jautājuma.

Pērn NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens paziņoja, ka Gruzija, sākot ar 2015.gadu, varēs pievienoties alianses reaģēšanas spēkiem.

Janvārī Gruzijas premjerministrs Iraklijs Garibašvili paziņoja, ka valsts cer saņemt Rīcības plānu dalībai NATO alianses samitā 2014.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu