Krimas referendumu novēro cilvēki ar apšaubāmu reputāciju (34)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no facebook.com

Ārzemju novērotāju vidū, kas Krievijas okupētajā Krimas pussalā seko referendumam par pievienošanos Krievijai, ir pazīstams holokausta noliedzējs un neostaļinists, vēsta tīmekļa vietne «Evromaidan SOS», atsaucoties uz tai pieejamo ārvalstu novērotāju sarakstu.

Ārzemju novērotāju vidū ir Ungārijas galēji labējo partijas «Jobbik» pārstāvis Bela Kovačs, Johans Štadlers, «kurš apgalvo, ka Anna Poļitkovska pati pasūtījusi savu slepkavību», Zorans Radončičs, kuram par holokausta noliegšanu aizliegta iebraukšana Kanādā.

Novērotāju vidū ir «galēji kreisais grieķis Angurakis, kuram ir neostaļinista reputācija».

Foto: Ekrānuzņēmums no facebook.com

Ukrainai piederošajā Krimas pussalā, kuru kopš 28.februāra okupējusi Krievija, svētdien notiek referendums par pievienošanos Krievijai.

Ukrainas valdība un starptautiskā sabiedrība referendumu, kas notiek Krievijas militārās okupācijas apstākļos, uzskata par nelikumīgu. Krimas tatāri, kas sastāda 12-15% no pussalas iedzīvotājiem, referendumu boikotē.

Krimas referendumu novēro

Kā vēsta aculiecinieki, referenduma amatpersonas balsošanā ļauj arī piedalīties cilvēkiem, kas nav iekļauti vēlētāju sarakstos, arī Krievijas pilsoņiem.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu