Ukraiņu hipsteri piesaka boikotu «seksam ar krieviem» (57)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Ukrainā sociālajos medijos sākta akcija «nedod krievam», kuras ietvaros ukraiņu jaunietes aicina neielaisties seksuālās attiecībās ar krievu tautības vīriešiem, raksta žurnāls «Foreign Policy».

Akcijas «Nedod krievam» ietvaros izveidota īpaša lapa sociālajā tīklā «Facebook», kā arī ar šo saukli tiek tirgoti īpaša dizaina T-krekli.

Akcijas organizatores ir ukraiņu sociālās aktīvistes un žurnālistes. Viņas skaidro, ka no T-krekliem iegūtie līdzekļi tiks ziedoti «Ukrainas armijas vajadzībām». Viens šāds T-krekls maksā aptuveni 17 eiro.

Foto: facebook.com

Sociālās kustības vizualizācijai izmantotas divas kopā saliktas plaukstas, simboliski raisot asociācijas ar sieviešu ģenitālijām.

Foto: facebook.com

«Mēs uzskatām, ka Ukrainas teritorijas militāras okupācijas kontekstā ir muļķīgi turpināt uztvert visus vīriešus kā mūsu brāļus. Tas, ko Krievija dara Ukrainā, ir šausmīgi, taču pasaule viņu rīcību galvenokārt skata caur pro-Putina propagandas prizmu,» «Foreign Policy» akcijas nozīmību pamatoja žurnāliste, vietnes delo.ua redaktore Katerina Venžika.

Foto: facebook.com

Nedēļas nogalē akcija izpelnījās lielu ievērību arī Krievijas sociālajos medijos. Tiesa, daļa lietotāju bija pārpratuši akcijas mērķus un tās rīkotājas apsaukāja par prostitūtām, domājot, ka akcijā tiek piedāvātas seksuālas attiecības.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu