Krievu diplomātu sarunas ieraksts par «tiem Baltijas mēsliem» (377)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Krimu paņemam, b... [cenzēts]. Bet Baltijas mēslus mums nevajag,» ASV izlūkdienestu pārtvertā telefonsarunā izsakās divi vīrieši, kurus ASV identificē kā Krievijas sūtņus Āfrikā.

Internetā nonākušajā audio it kā dzirdama Krievijas vēstnieka Zimbabvē un Malāvi Sergeja Bahareva un Krievijas vēstnieka Eritrejā Igora Čubarova saruna, kurā tiek apspriests ANO balsojums par situāciju Ukrainā.

Video ievietots «Youtube» vietnē 30. martā.

Sarunas laikā Čubarovs sveic Baharevu ar to, ka «viņa valsts [Zimbabve] demonstrējusi ļoti pareizu izpratni par situāciju Ukrainā». Baharevs Čubarovam tad jautā, kā tas gadījies, ka Eritreja balsojumā atturējusies.

«Dīvaini, ka viņi piekāpās,» saka Baharevs. Viņš žēlojas, ka Malāvi nepiekrita viņa pozīcijai un atbalstīja rezolūciju Ukrainas jautājumā.

Čubarevs uz to atbild, ka «viņi vēl dabūs un būs spiesti atzīt Abhāziju un Dienvidosetiju». «Man tagad ir vienkāršs uzdevums. Komunicēt ar ES vēstniekiem tikai ar «vienu atslēgu» -

veči, Krimu paņēmām, bet vēl nav vakars [tas vēl nav viss],» piebilst Čubarovs.

Abi diplomāti pēc tam joko, ka Krievija nenomierināsies, kamēr nedabūs virkni valstu. Viņi smej, ka

Latvijai, Igaunijai un citiem eiropiešiem, arī rumāņiem un bulgāriem, vēl «iespers pa pakaļu», ierādot «īsto vietu».

Otrs diplomāts uz to atbild, ka vēl var ķerties pie «Maiamilendas» (Maiami ASV), kur «mūsu pilsoņi ir gandrīz visi 95%», tāpēc «mums ir visas tiesības tur sarīkot referendumu». Tāpat esot arī ar Londonu, tāpēc

pagaidām rumāņus un bulgārus varot vēl atstāt Eiropas Savienībā, kopā ar «baltiešu mēsliem».

Jāatgādina, ka diplomātu kompromatu karu aizsāka Krievija, internetā nopludinot ASV vēstnieka Ukrainā Džefa Pjata sarunu ar valsts sekretāri Viktoriju Nulandu.

Komentāri (377)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu