Zinātnieki Evas Braunas DNS atrod ebreju saknes (72)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu zinātnieki, kas analizējuši nacistiskās Vācijas vadoņa Ādolfa Hitlera sievas Evas Braunas DNS, uzgājuši ebreju saknes, vēsta laikraksts «The Independent», atsaucoties uz dokumentālo filmu, kuru nākamnedēļ demonstrēs sabiedriskās televīzijas kanāls «Channel 4».

Filmā stāstīts par vēsturisku personu DNS pētījumiem. Evas Braunas DNS analīzei zinātnieki izmantojuši viņas matus, kas tikuši iegūti no ķemmes, kura 1945.gadā tikusi atrasta Hitlera Berghofas rezidencē Bavārijas Alpos.

Kā liecina analīzes rezultāti, Eva Brauna pa mātes līniju cēlusies no aškenāzi ebrejiem. Zinātnieki konstatējuši gēnu sekvenci N1b1, kas bez izmaiņām tiek pārmantota pa mātes līniju.

Savulaik Braunu ģimenes izcelsmi esot pārbaudījis viens no Hitlera tuvākajiem līdzgaitniekiem Martins Bormans, kas esot pārliecinājies par Evas Braunas «ārisko izcelsmi».

Eva Brauna ilgus gadus bija Hitlera mīļākā, bet ar laiku kļuva par viņa civilsievu. Oficiāli Hitlera un Braunas laulība tika noslēgta 1945.gada 30.aprīlī dažas stundas pirms viņu abu kopīgās pašnāvības.

Laulību liecinieki bija Bormans un nacistiskās Vācijas propagandas ministrs Jozefs Gēbelss.

Komentāri (72)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu