Pāvests mazgās kājas invalīdiem un sirmgalvjiem (5)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pāvests Francisks Zaļajā ceturtdienā mazgās kājas invalīdiem un sirmgalvjiem vienā no Romas slimnīcām, šādi pieminot Jēzus Kristus pazemību, otrdien paziņojis Vatikāns.

Rituālā kāju mazgāšana notiks 17.aprīlī, kad tiek pieminēts Jēzus Kristus pēdējais vakarēdiens kopā ar apustuļiem.

Pāvests bieži ir izrādījis īpašu uzmanību pret gados veciem un nespējīgiem cilvēkiem, nosodot «slēpto eitanāziju» pret sirmgalvjiem modernajā sabiedrībā.

Pagājušajā gadā īsi pēc kļūšanas par pāvestu Francisks Romas jauniešu cietumā, veicot Zaļas ceturtdienas rituālu, mazgāja kājas 12 jauniem cietumniekiem, tostarp arī divām meitenēm un diviem musulmaņiem.

Kaut arī pats kāju mazgāšanas rituāls ir sens, šī bija pirmā reize, kad katoļu pāvests šo ceremoniju veica cietumā, un pirmā, kad pontifiks rituālu kāju mazgāšanu veica sievietēm un musulmaņiem.

Kāju mazgāšanas ceremonija, kas simbolizē pazemību, sakņojas evaņģēlija stāstā par Jēzu Kristu, kurš pirms pēdējā vakarēdiena mazgājis kājas saviem apustuļiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu