Francijā katoļu priesteri apsūdz par izvarošanu un spīdzināšanu (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijā ultrakonservatīvas katoļu sektas priesteris apsūdzēts par izvarošanu un spīdzināšanu eksorcisma aktu laikā privātā reliģiskā mācību iestādē Parīzes apkaimē.

Versaļas prokurors ziņu aģentūrai AFP atklāja, ka 40 gadus vecajam ultrakonservatīvo katoļu Svētā Pija X biedrības (SSPX) priesterim apsūdzības izvirzītas trešdien un viņš paturēts apcietinājumā bez tiesībām tikt atbrīvotam pret drošības naudu.

Priestera vārds sabiedrībai netiek atklāts, lai aizsargātu upurus.

Garīdznieks apsūdzēts par izvarošanu, spīdzināšanu un barbarisku rīcību uzbrukumos trim skolotājām privātā reliģiskā skolā vienā no Parīzes rietumu priekšpilsētām.

Prokurors sīkāku informāciju neatklāja, bet laikraksts «Le Parisien» ziņo, ka šie noziegumi pastrādāti 2010.gada rudenī SSPX vadītajā skolā «Notre-Dame de la Sablonniere».

Laikraksts vēsta, ka priesteris vispirms eksorcisma laikā izvarojis vienu skolotāju, lai attīrītu viņu no ļaunuma, kas apsēdis viņu pēc iepriekšēja seksuāla uzbrukuma. Pēc tam priesteris izmantojis savu «garīgo ietekmi», lai pārliecinātu vēl divas citas skolotājas pakļauties līdzīgai ļauno garu izdzīšanas procedūrai.

Sievietes liecinājušas, ka eksorcismu laikā spīdzinātas ar slotu, zobu birsti un šķērēm, vēsta «Le Parisien».

Laikraksts ziņo, ka priesteris nopratināšanās policijā apgalvojis, ka nekādi uzbrukumi nav notikuši un viņš tikai simulējis seksuālus aktus.

Katoļu tradicionālistu kustība SSPX izveidojās pēc Vatikāna Otrā koncila, kas ilga no 1962. līdz 1965.gadam un kurā tika apstiprinātas vairākas baznīcas dzīves reformas, pret ko tradicionālisti iebilda.

SSPX tika nodibināta 1970.gadā, un par tās vadītāju kļuva disidentiskais franču bīskaps Marsels Lefebrs. No Vatikāna biedrība atšķēlās 1988.gadā.

SSPX bāzēta Šveicē, bet biedrības klātbūtne spēcīgi jūtama arī Francijā un Vācijā. Kopumā tai ir aptuveni 600 000 sekotāju 62 pasaules valstīs.

Biedrībai vairākkārt pārmests antisemītisms un galēji labēji uzskati.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu