Par spīti tiesas lēmumam, Turcija neatceļ YouTube aizliegumu (7)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neraugoties uz diviem tiesas spriedumiem, Turcija ceturtdien nolēmusi tomēr neatcelt tīmekļa videotēkas «YouTube» aizliegumu.

Turcijas Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju pārvaldes paziņojumā teikts, ka daudz peltais aizliegums būs spēkā, kamēr no video apmaiņas vietnes nebūs izņemts nelikumīgais saturs.

Piekļuve «YouTube» Turcijā tika bloķēta 27.martā pēc tam, kad vietnē parādījās ieraksts, kurā it kā augsta ranga amatpersonas un militārpersonas apspriež situāciju Sīrijā.

Pagājušajā piektdienā Ankaras tiesa nolēma, ka aizliegums būtu jāatceļ. Tiesa norādīja, ka pilnīgs aizliegums ir cilvēktiesību pārkāpums, un tā vietā būtu jānosaka ierobežojumi piekļuvei 15 atsevišķiem videoierakstiem.

Trešdien augstākas instances tiesa Ankarā atzina, ka «YouTube» bloķēšana ir pretlikumīga.

Taču varasiestādes skaidro, ka no «YouTube» izņemtas tikai dažas saites, kurās, pēc Turcijas domām, atrodams aizskarošs saturs.

Pagājušajā mēnesī Turcijā tika bloķēts arī tviteris, bet Konstitucionālā tiesa nolēma, ka ar šādu aizliegumu ir pārkāptas tiesības uz izteikšanās brīvību.

Pakļaujoties tiesas spriedumam, Turcijas valdība aizliegumu atcēla.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu