Krievija neredzot pamatu Janukoviču izdot Ukrainai (13)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskava neredz iemeslus, lai izdotu Kijevai no amata atstādināto Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču, kurš joprojām esot leģitīms valsts galva, paziņojis Krievijas ģenerālprokurors Jurijs Čaika.

«Janukovičs ir pilntiesīgs prezidents, leģitīms prezidents,» žurnālistiem sacīja Čaika.

«Mums nav nekāda pamata lemt par Janukoviča izdošanu, viņš nav pastrādājis noziegumu,» norādīja ģenerālprokurors.

Kā jau ziņots, Janukovičs preses konferencē Rostovā pie Donas apliecināja, ka bijis spiests pamest Ukrainu fiziskas izrēķināšanās draudu dēļ un ka joprojām sevi uzskata par Ukrainas leģitīmo prezidentu.

Janukovičs no Ukrainas aizbēga februārī, un, kā liecina neoficiāla informācija, viņš apmeties netālu no Maskavas, lai gan preses konferences kopš bēgšanas viņš rīkojis Rostovā pie Donas.

Ukrainā jau 24.februārī pret Janukoviču tika ierosināta krimināllieta par mierīgo iedzīvotāju masu slepkavību. Bijušais valsts galva un vairākas citas amatpersonas tika izsludinātas meklēšanā.

Pret Janukoviču ierosināta vēl viena krimināllieta - «par mēģinājumu un aicinājumiem gāzt Ukrainas konstitucionālo iekārtu», 2.martā pavēstīja Ukrainas ģenerālprokurors Oļegs Mahņickis.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu