Polija rīkos pēdējos 40 gados lielākās mācības robežas aizsardzībai (1)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aprīļa beigās Polijā notiks vērienīgas Iekšlietu ministrijai pakļauto dienestu mācības, kuru programmā paredzēta robežas aizsardzība, paziņojis iekšlietu ministrs Bartolomejs Senkevičs.

«Polijas centrālajā daļā rīkosim visu Iekšlietu ministrijai pakļauto dienestu mācības - robežsardzes dienesta, policijas, ugunsdzēsēju, lai redzētu, kā maksimāli reālajai pietuvinātā situācijā izskatās koordinācijas, sakaru, loģistikas jautājumi, kad mums ir nepieciešams nekavējoties pārsviest ievērojamus spēkus kārtības uzturēšanai, Polijas robežu aizsardzībai masveida bēgļu pieplūduma vai citu notikumu gadījumā,» sacīja Senkevičs.

Viņš piebilda, ka šādas mācības Polijā nav notikušas kopš 70.gadu sākuma.

Pēc ministra teiktā, Polijas robežas šobrīd ir drošas, taču valsts vēlas pārbaudīt iespējamo notikumu attīstību «dramatisku scenāriju» gadījumā.

Mācības notiks 23.-25.aprīlī un tajās piedalīsies gandrīz 2000 visu dienestu darbinieku. Senkevičs pavēstīja, ka mācību vietā tiks izveidota nosacīta robežas līnija, kuru patrulēs, novēros un aizsargās Polijas dienesti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu