Ukrainas vēstnieks ANO: Krievija atbalsta teroristus Ukrainā (24)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bruņotie cilvēki, kas ir ieņēmuši administratīvās ēkas Ukrainas austrumu pilsētās, ir teroristi un viņus atbalsta Krievija, pirmdienas naktī paziņoja Ukrainas pastāvīgais pārstāvis ANO Jurijs Sergejevs.

Sergejevs to paziņoja ANO Drošības padomes ārkārtas sanāksmē, kas tika sasaukta pēc Krievijas ierosinājuma.

«Teroristu formējumi nepavisam nav mierīgi mītiņotāji, kā saka mūsu Krievijas kolēģi. Nē, tie ir profesionāli specdienestu darbinieki, kurus Krievijas Federācija ir lieliski apbruņojusi un aprīkojusi .. Krievija pozicionē sevi kā izcilu cīnītāju pret bruņotu terorismu, bet tajā pašā laikā

Krievija sūta uz Ukrainas teritoriju savus specvienību dalībniekus,

kas pēc būtības nodarbojas ar terorismu. Krievija pēc būtības atbalsta teroristus Ukrainā, kuri vairākās pilsētās sagrābj Ukrainas milicijas un Ukrainas Drošības dienesta (UDD) militāros arsenālus,» sacīja Sergejevs.

«Mēs neļausim atkārtoties Krimas scenārijam .. Ir pagājušas burtiski dažas nedēļas, kopš Krievijas Federācija anektēja Ukrainas teritorijas daļu. Tagad Krievija izmanto tos pašus instrumentus, veic kūdīšanu uz separātismu .. Krievija ar šādiem centieniem grib izjaukt prezidenta vēlēšanu rīkošanu Ukrainā 25.maijā,» uzsvēra Sergejevs.

Ukrainas pastāvīgais pārstāvis ANO sacīja, ka «taktika, kuru Krievija īsteno administratīvo ēku sagrābšanā Doņeckas, Luganskas un Harkovas apgabalā, ir tāda pati taktika, kāda tika izmantota Krimas Augstākās padomes ēku sagrābšanā».

«Krievija [..] sūta diversantu vienības uz Ukrainas iekšieni situācijas destabilizācijai. Šādas 10 līdz 20 cilvēku grupas, kurās ir specdienestu un Galvenās izlūkošanas pārvaldes darbinieki, iebruka Ukrainas teritorijā ar mērķi organizēt kaujas formējumus,» sacīja Sergejevs. Viņš piebilda, ka Ukrainai ir pierādījumi par

Krievijas specdienestu līdzdalību graujošas darbības organizēšanā Ukrainā.

«Viens no mērķiem ir apbruņot iespējami lielāku skaitu cilvēku, kuri savervēti uz vietas. Milicijas ēkās tika sagrābti vairāki simti šaujamieroču vienību, kas tagad ir teroristu rokās .. Teroristi sāk izmantot šos ieročus pret Ukrainas tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem un karavīriem,» skaidroja Sergejevs.

Viņš sacīja, ka Ukrainas valdība negrasās ieviest ārkārtas stāvokli, bet plāno veikt «īpašu operāciju pret šiem bruņotajiem teroristiem», kuri «apdraud Ukrainas pilsoņu dzīvības» un «veicina šo apgabalu atraušanu no Ukrainas».

«Ukrainu apdraud apjomīga teroristiska operācija, kuru organizējusi Krievijas Federācija Ukrainas austrumu apgabalos. Tas ir

nopietns drauds ne tikai Ukrainas tautas drošībai, bet arī starptautiskajam mieram un stabilitātei kopumā.

Mēs uzskatām, ka [ANO] Drošības padomei ir jāatrod šīs krīzes mierīga noregulējuma ceļš. Mēs aicinām Krievijas partnerus nekavējoties izbeigt darbības, kuru mērķis ir Ukrainas suverenitātes un teritoriālās integritātes graušana. Mēs lūdzam likt mūs mierā,» rezumēja Ukrainas pastāvīgais pārstāvis ANO savā paziņojumā ANO Drošības padomes sanāksmē.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu