Asads: Sīrijas valdība sāk gūt virsroku bruņotajā konfliktā (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas prezidents Bašars al Asads svētdien paziņoja, ka viņa valdība sāk gūt virsroku bruņotajā konfliktā, kas sākās pirms trim gadiem starp nemierniekiem un valdības spēkiem.

«Šis ir pagrieziena punkts krīzē gan militārā ziņā, ņemot vērā armijas sasniegumus karā pret terorismu, gan sociālā ziņā, ņemot vērā nacionālā izlīguma procesus un augošo patiesības apzināšanos par [uzbrukumiem], kas vērsti pret valsti,» sacīja Asads savā uzrunā Damaskas Universitātē.

Sīrijas armija pēdējos mēnešos ir guvusi vairākus panākumus, ieņemot opozīcijas bastionus pie Libānas robežas un Homsas provincē valsts vidienē.

«Valsts mēģina atjaunot drošību un stabilitāti galvenajos rajonos, kur uzbrukuši teroristi,» sacīja Asads. «Vēlāk mēs uzbruksim viņu pozīcijām un šūniņām,» viņš piebilda.

Bruņotajā konfliktā starp nemierniekiem un Asada režīmu, kas sākās 2011.gada martā, ir gājuši bojā vairāk nekā 150 tūkstoši cilvēku. Vairāki miljoni Sīrijas iedzīvotāju ir bijuši spiesti pamest savas mājas.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu