Itālijā tiesa aizstāj Berluskoni cietumu ar sabiedriskiem darbiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiesa Itālijas ziemeļu pilsētā Milānā otrdien nolēma, ka bijušajam premjerministram Silvio Berluskoni, kurš notiesāts lietā par krāpšanos ar nodokļiem, cietumsoda vietā būs viens gads jānostrādā sabiedriski derīgos darbos, ziņoja Itālijas mediji.

Tiesas lēmums arī paredz, ka Berluskoni būs jāievēro komandanta stunda un viņa pārvietošanās iespējas būs ierobežotas, tomēr šie ierobežojumi ir maigāki nekā mājas arests. Viņam arī būs aizliegts tikties ar citiem krimināli sodītiem cilvēkiem, starp kuriem ir vismaz viens no viņa tuvākajiem sabiedrotajiem.

Domājams, ka soda izciešanas laikā viņš nedrīkstēs izbraukt no Lombardijas reģiona, kura galvaspilsēta ir Milāna. Lai dotos uz politiskiem pasākumiem Milānā, viņam būs jāsaņem īpaša atļauja.

Itālijas mediji iepriekš ziņoja, ka 77 gadus vecā Berluskoni advokāti lūguši atļaut viņam strādāt sabiedriski derīgos darbos vienu dienu nedēļā invalīdu un gados vecu cilvēku pansionātā, kas atrodas netālu no viņa lauku īpašuma Milānas tuvumā.

Berluskoni 2012.gada oktobrī tika notiesāts par krāpšanos ar nodokļiem viņa mediju koncernā «Mediaset». Tiesa Milānā viņam toreiz piesprieda četru gadu cietumsodu, kuru amnestijas dēļ samazināja līdz vienam gadam, un aizliegumu piecus gadus ieņemt vadošus amatus valsts pārvaldē, bet trīs gadus - uzņēmumos. Apelāciju tiesa lika Milānas tiesai pārskatīt aizlieguma ieņemt valsts amatus termiņu, un Milānas tiesa to izdarīja pērnā gada oktobrī, samazinot šo termiņu līdz diviem gadiem.

Tā kā Berluskoni ir vecāks par 70 gadiem, cietumsods viņam ir aizstāts ar sabiedriski derīgiem darbiem. Ja viņš labi uzvedīsies, šo darbu termiņš var tikt samazināts no viena gada līdz deviņiem mēnešiem.

Berluskoni vēl arvien ir labēji centriskās opozīcijas partijas «Forza Italia» («Uz priekšu, Itālija») nomināls līderis un vada tās kampaņu pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām maijā.

Itālijas parlamenta augšpalāta pērn novembrī atņēma Berluskoni senatora mandātu. Berluskoni pirms tam bija parlamenta deputāts bez pārtraukuma kopš 1994.gada, kad viņš sāka politisko darbību. Lai gan Berluskoni vairs nav mandāta parlamentā un viņš nevar ieņemt valsts amatus, ir gaidāms, ka viņa ietekme Itālijas politikā nemazināsies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu