Putins Merkelei: Ukrainas ir uz pilsoņkara robežas (59)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins telefonsarunā ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli trešdienas naktī brīdināja, ka konflikta krasa eskalācija Ukrainā nostāda valsti uz pilsoņkara robežas, paziņoja Kremļa preses dienests.

Telefonsaruna notikusi pēc Vācijas iniciatīvas, un tās gaitā notikusi viedokļu apmaiņa sakarā ar to, ko Kremļa preses dienests raksturoja kā «pašreizējo Kijevas varas iestāžu uzņemto antikonstitucionālo kursu uz tautas protesta akciju apspiešanu ar spēku Ukrainas dienvidaustrumu reģionos».

«Krievijas prezidents atzīmēja, ka konflikta krasa eskalācija pēc būtības nostāda valsti (Ukrainu) uz pilsoņkara robežas», teikts Kremļa preses dienesta paziņojumā par sarunas gaitu.

Svarīgas sarunas

Putins un Merkele uzsvēra, cik svarīgas ir ceturtdien Ženēvā plānotās četru pušu (Krievijas, Eiropas Savienības, ASV un Ukrainas) sarunas par situāciju Ukrainā. «Tika pausta cerība, ka Ženēvas sanāksmē izdosies dot skaidru signālu, kas veicinātu situācijas atgriešanos mierīgā gultnē,» paziņoja Kremļa preses dienests.

Putins arī atgādināja, ka ir svarīgi atrisināt «Ukrainas ekonomikas stabilizācijas jautājumus un nodrošinār Krievijas dabasgāzes piegādes un tranzītu uz Eiropu».

Telefonsaruna ar Netanjahu

Putinam bija telefonsaruna arī ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu, kurā Putins krīzes eskalācijā vainoja Ukrainas valdību.

Putins sarunā ar Netanjahu uzsvēra, ka «krasā eskalācija ir sekas Kijevas bezatbildīgajai politikai, kas ignorējusi valsts krievvalodīgo iedzīvotāju likumīgās tiesības un intereses». Putins sacīja, ka spēka lietošana pret «pilsoniskām protesta kustībām» Ukrainas austrumos ir «nepieņemama».

Komentāri (59)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu