Ņujorkas policija likvidē vienību, kas izspiegojusi musulmaņus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņujorkas policija otrdien paziņoja, ka ir izformējusi vienību, kura izspiegoja musulmaņus ar mērķi noskaidrot potenciālus terorisma draudus.

Demogrāfijas vienība, kas vēlāk tika nosaukta par Zonas novērtēšanas vienību, sūtīja policijas detektīvus privātdrēbēs noklausīties sarunas vietās, kuras bieži apmeklēja musulmaņi.

Kopš janvāra šī vienība bija lielā mērā neaktīva, un pēc vienības izformēšanas tās darbiniekiem ir uzdoti citi uzdevumi policijas izlūkošanā.

Pilsonisko brīvību aizstāvības organizācijas atzinīgi novērtēja ziņu par šīs vienības izformēšanu, bet aicināja Ņujorkas varas iestādes novērst ļaunumu, ko nodarījusi nepamatotā izspiegošana, balstoties uz reliģiju kā vienīgo kritēriju. Šīs organizācijas arī brīdināja neturpināt izformētās vienības «diskriminējošās darbības» citās Ņujorkas policijas vienībās.

Pret šo vienību agrāk tika ierosinātas divas federālas prāvas, un tās darbība ir izpelnījusies pilsonisko brīvību aizstāvju sašutumu. Tā arī vairojusi musulmaņu neuzticēšanos tiesībsargājošajām iestādēm.

Lēmumu par vienības izformēšanu pieņēma jaunais Ņujorkas pilsētas policijas departamenta komisārs Viljams Bratons, atsakoties no agrākās izlūkošanas informācijas vākšanas prakses, kāda bija īstenota pēc 2001.gada 11.septembra teroraktiem. Šī vienība tika izveidota 2003.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu