Krievijas bumbvedēji riņķojuši ap Japānas salām (3)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divi Krievijas bumbvedēji otrdien riņķojuši ap Japānas salām, uz ko Tokija reaģējusi dodot rīkojumu būt gatavībā saviem iznīcinātājiem, trešdien vēsta mediji.

Divi Krievijas bumbvedēji «Tu-95» otrdien pretēji pulksteņa rādītāja virzienam aplidoja Japānas salu arhipelāgam, bet pēc tam aizlidojuši Krievijas virzienā, atsaucoties uz Japānas Aizsardzības ministrijas amatpersonām, vēsta ziņu aģentūra «Jiji Press».

Vēl četri bumbvedēji manīti netālu no Hokaido salas.

Neviena lidmašīna nav pārkāpusi Japānas gaisa telpu, bet ir neierasti redzēt tik daudz Krievijas bumbvedēju tik tuvu Japānai vienā dienā, amatpersonu teikto citēja «Jiji Press».

Japānas iznīcinātājiem tika dots rīkojums būt gatavībā arī pirmdien, kad Japānas gaisa telpai pietuvojās četras Krievijas lidmašīnas, tostarp divi iznīcinātāji.

No 2013.gada aprīļa līdz 2014.gada martam Japānas pretgaisa aizsardzības spēki bijuši gatavi izmantot iznīcinātājus 359 reizes, reaģējot uz Krievijas lidaparātu pietuvošanos, kas ir aptuveni 110 reižu biežāk nekā iepriekšējā gadā, liecina Aizsardzības ministrijas pagājušajā nedēļā publiskotie dati.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu