Ukraina: Slavjanskā un Kramatorskā ir Krievijas karavīri (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Doņeckas apgabala Slavjanskas un Kramatorskas pilsētās atrodas Krievijas gaisa desanta spēku 45. pulka karavīri, otrdienas vakarā paziņoja Ukrainas pirmais vicepremjers Vitālijs Jarema.

«Mēs identificējām tos cilvēkus, kas pašlaik atrodas Slavjanskā un Kramatorskā. Tie ir pie Maskavas bāzētās gaisa desanta spēku vienības «45. gvardes pulks» pārstāvji. Lūk, šī vienība tagad atrodas Ukrainas teritorijā,» Jarema sacīja žurnālistiem Poltavas apgabalā.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pirms tam otrdien nosauca par absurdiem apgalvojumus par Krievijas karaspēka atrašanos Ukrainas austrumu reģionos.

«Tie ir absurdi paziņojumi. Nekāda Krievijas karaspēka tur nav. Par to ir runājuši [Krievijas] prezidents [Vladimirs Putins] un ārlietu ministrs [Sergejs Lavrovs],» sacīja Peskovs.

Martā, kad Krievija okupēja un anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, Krievija sākumā noliedza savu bruņoto spēku atrašanos Krimā ārpus Melnās jūras flotes bāzes Sevastopolē.

Jau vēstīts, ka Ukrainas armija otrdien ieņēma Kramatorskas lidostu, kuru iepriekš kontrolēja prokrieviski aktīvisti, tomēr pati pilsēta palika šo aktīvistu kontrolē.

Prokrieviski aktīvisti otrdien mēģināja ieņemt lidlauku pie Slavjanskas pilsētas, bet lidlauka apsardze izrādīja bruņotu pretošanos, un pēc tās pieprasījuma lidlauka apkaimē ieradās divas militārās lidmašīnas.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu