Krievijas parlaments legalizē vienkāršotu pilsonības dalīšanu (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas parlamenta augšpalāta Federācijas Padome trešdien pieņēma likumu, kas paredz vienkāršotu kārtību Krievijas pilsonības piešķiršanā krievvalodīgajiem.

Attiecīgie grozījumi pēc valdības iniciatīvas tiks veikti federālajā likumā «Par Krievijas Federācijas pilsonību» un atsevišķos likumdošanas aktos.

Krievijas pilsonību vienkāršotā kārtībā varēs iegūt tautieši - krievu valodas nesēji, kuru radinieki tiešā augšupejošā līnijā ir dzīvojuši Krievijas Federācijas teritorijā vai teritorijā, kas bijusi Krievijas impērijā vai Padomju Savienībā «Krievijas Federācijas valsts robežās», ar nosacījumu, ka viņi pārcelsies uz pastāvīgu dzīvesvietu Krievijā, kā arī atteiksies no ārvalsts pilsonības.

Likums attieksies arī uz jaunajiem Krievijas Federācijas subjektiem, tas ir, uz Krievijas martā anektēto Krimas republiku un Sevastopoles pilsētu.

Likums paredz rīkot pārrunas, kuru gaitā tiks noteikts krievu valodas zināšanu līmenis. Tiks saīsināti līdzšinējie termiņi pilsonības pieteikuma izskatīšanai un attiecīga lēmuma pieņemšanai, un šai procedūrai turpmāk jābūt ne ilgākai par trim mēnešiem.

No sešiem mēnešiem uz trim mēnešiem tiks saīsināts arī termiņš pieteikumu izskatīšanai par Krievijas pilsonības piešķiršanu tiem, kuri piedalās valsts programmā ārzemēs dzīvojošo tautiešu brīvprātīgas pārcelšanās uz Krieviju atbalstīšanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu