No smalka rajona Parīzē liek padzīt čigānu bezpajumtniekus (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Parīzes smalkā 6. rajona policijai dots rīkojums «sistemātiski aizvākt» no šīs apkaimes čigānu bezpajumtniekus, otrdien vēsta mediji. Reaģējot uz atsevišķu sabiedrības sektoru sašutumu, ko izraisījis šis rīkojums, problēmsituācijā bija spiests iejaukties Francijas iekšlietu ministrs.

Policijas iekšējā rīkojumā Parīzes 6. rajonā likumsargiem dots uzdevums atbrīvot apkaimi no čigānu bezpajumtniekiem un viņu dzīvniekiem.

Rīkojumā, kas ticis nopludināts laikrakstā «Le Parisien», teikts, ka tas nācis tieši no «policijas galvenās mītnes».

«Spēkā nekavējoties un līdz turpmākām pavēlēm, dienu un nakti 6. rajona personālam dots rīkojums atrast čigānus, kas dzīvo uz ielas, un sistemātiski viņus aizvākt,» teikts rīkojumā.

Parīzes 6. rajona mērs konservatīvās partijas UMP politiķis Žans Pjērs Lekoks paudis atbalstu iecerei.

«Mani šokē tas, ka čigānu ģimenes ar mazajiem ir uz ielas. Tas ir nepieņemami sociālajā un humānajā frontē,» sacīja mērs.

6. rajons pēdējo mēnešu laikā pieredzējis «masīvu» čigānu ģimeņu pieplūdumu, un tādēļ mērs vērsies ar sūdzību vietējā policijā.

«Šādu ģimeņu skaits ir trīskāršojies,» viņš sacīja laikrakstam. «Tā ir īsta problēma.»

Sociālie darbinieki un policija piekrīt tam, ka pēdējā laikā 6. rajonā manāma čigānu bezpajumtnieku skaita palielināšanās. Tas esot izskaidrojams ar to, ka viņi tiek padzīti no kaimiņu rajoniem, piemēram, 11. rajona.

Francijas varasiestādes konsekventi īsteno Austrumeiropas čigānu deportēšanas politiku, nosūtot tos atpakaļ uz valstīm, no kurām tie ieradušies Francijā, - pamatā uz Bulgāriju un Rumāniju.

Vēl otrdien zemkopības ministrs un valdības runas vīrs Stefans Lefolls intervijā radio RTL sacīja, ka čigāniem jāatgriežas to dzimtajās zemēs.

Mums ir «jārod veids, kā panākt, lai viņi atgriežas tur, no kurienes ieradušies, - Rumānijā vai Bulgārijā», īstenojot «politiku, kurai ir jābūt humānai», sacīja ministrs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu