Ukraina atzīst, ka separātisti sagrābuši armijas bruņutransportierus (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Doņeckas apgabalā Krievijas diversantu teroristiskie grupējumi kopā ar vietējiem ekstrēmistiem sagrābuši sešus Ukrainas armijas desanta bruņutransportierus, apstiprināja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

«16.aprīlī Doņeckas apgabala Kramatorskā iebrauca sešas bruņoto spēku bruņutehnikas vienības (desanta bruņutransportieri), kas darbojās atbilstoši pretterorisma operācijas plānam,» pastāstīja ministrijā.

Pilsētas centrā kolonnas kustību nobloķēja vietējie iedzīvotāji, «kuru vidū tika pamanīti Krievijas diversantu teroristisko grupējumu pārstāvji».

«Bloķēšanas rezultātā ekstrēmisti sagrāba tehniku un kolonna devās Slovjanskas virzienā. Atbilstoši situācijai 16.aprīlī plkst.15 bruņu tehnika atradās netālu no kādas administrācijas ēkas Slovjanskas centrā,» atzina Aizsardzības ministrijā.

Līdzās desanta bruņumašīnām atrodas cilvēki armijas formās, «kuriem nav nekāda sakara ar Ukrainas bruņotajiem spēkiem».

«Informācija par Ukrainas karavīru atrašanās vietu tiek precizēta,» teikts paziņojumā.

Tikmēr separātisti paziņojuši, ka sagūstītos karavīrus atlaidīs mājās, taču tehniku un bruņojumu paturēs.

Aizsardzības ministrija sākotnēji noliedza ziņas, ka tās bruņutehniku ir sagrābuši separātisti, bet deputāts Sergijs Soboļevs paziņoja, ka Krievijas karogu pacelšana virs desanta bruņumašīnām bijis partizānu triks, lai iekļūtu Slovjanskā.

Ukrainas austrumos pēdējo dienu laikā promaskaviskie kaujinieki - dažkārt Krievijas specdienestu un militārpersonu vadībā - sagrābuši administrācijas ēkas un stratēģiskos objektus.

Ukrainas varasiestādes valsts austrumos ir sākušas pretterorisma operāciju.

Ukrainas Drošības dienests (UDD) publiskojis pierādījumus par vērienīgu Krievijas militāro agresiju Ukrainas austrumu apgabalos.

Agresiju īsteno Krievijas bruņoto spēku Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) izlūkošanas un diversiju grupas, liecina UDD materiāli.

    Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu