Makeins: Rietumu atbilde Krievijas agresijai - smieklīga un apkaunojoša (91)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rietumu reakcija uz Krievijas invāziju Ukrainā ir bijusi «smieklīga» un «apkaunojoša», trešdien Viļņā paziņoja ASV senators republikānis Džons Makeins.

Bijušais Republikāņu partijas kandidāts uz ASV prezidenta amatu arī brīdināja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins var justies pašapzinīgāks, ja Eiropas Savienība un ASV nerīkosies stingri. Viņš arī aicināja apbruņot Ukrainas armiju.

«Atbilde uz Vladimira Putina uzvedību ir bijusi gandrīz smieklīga. Vienīgais, ko Vladimirs Putins saprot, ir spēks. Ir bijusi vājākā iedomājamā atbilde, sankcijas vēršot pret dažiem cilvēkiem un vienu banku,» Makeins sacīja žurnālistiem Viļņā, kur ieradās pēc Tallinas un Rīgas apmeklējuma.

«Tas, ka Savienotās Valstis nedos Ukrainai aizstāvēšanās ieročus.., bažījoties izprovocēt Vladimiru Putinu, tikai iedrošina Vladimiru Putinu. Tas, ka mēs nepalīdzēsim Ukrainas valdībai un cilvēkiem pēc tam, kad pie viņiem iebrucis Vladimirs Putins, ir apkaunojoši.,» senators teica pēc tikšanās ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti.

Viņš arī norādīja, ka Lietuva var sagaidīt vairāk militāro mācību ar amerikāņiem, tomēr uzsvēra, ka pastāvīgas bāzes izveidošana šajā valstī netiek apsvērta.

«Esmu pārliecināts un drošs, ka mums var būt un būs lielāka militārā sadarbība, bet acīmredzami tā nebūs pastāvīga bāze, bet gan karavīru rotācija un militārās mācības,» paskaidroja ASV politiķis,

Savukārt Lietuvas prezidente pēc tikšanās uzsvēra, ka «Krievijas rīcība Ukrainā apdraud drošības sistēmu visā Eiropā».

«Ir ļoti svarīgi, ka Rietumvalstis ieņem vienotu pozīciju un meklē kopīgus risinājumus krīzei Ukrainā. Krievija vairs neievēro starptautiskās vienošanās un turpina saasināt konfliktu, tādēļ ir vajadzīga vienota starptautiskās sabiedrības atbilde,» Grībauskaite norādīja.

Komentāri (91)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu