Pakistānas talibi nepagarina pamieru, bet sola miera sarunas turpināt (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pakistānas talibu grupējums «Tehreek-e-Taliban Pakistan» (TTP) trešdien paziņoja, ka nepagarina iepriekš izsludināto pamieru, kura mērķis bija veicināt miera sarunas ar valdību, tomēr uzstāja, ka joprojām ir gatavs miera sarunu procesam.

TTP marta sākumā izsludināja pamieru uz vienu mēnesi, lai būtu iespējams atjaunot pārtrauktās miera sarunas ar Pakistānas valdību, lai izbeigtu septiņus gadus ilgušo asinsizliešanu.

Vēlāk grupējums pamieru pagarināja, lai gan sūdzējās, ka no valdības puses ir bijis "pilnīgs klusums" un norādīja, ka armija mēģina sarunas izjaukt.

TTP paziņojumā teikts, ka grupējuma centrālā padome ir "vienbalsīgi nolēmusi nepagarināt pamieru", "tomēr sarunu process turpināsies ar pilnīgu atvērtību un nopietnību, un lai kāda skaidra notikumu attīstība nāktu no valdības puses, TTP nekavēsies uz to nopietni atbildēt.

Paziņojums izplatīts trīs dienas pēc tam, kad Pakistānas iekšlietu ministrs Čaudrijs Nisars Ali Hans teica, ka process ieiet "visaptverošā fāzē".

Miera sarunas starp TTP un Pakistānas valdību februāra vidū tika pārtrauktas pēc nemiernieku uzbrukumu pastiprināšanās un talibu paziņojuma, ka viņi nogalinājuši 23 karavīrus, kurus nolaupīja 2010.gadā.

Kopš TTP cīņu sākuma 2007.gadā vairāk nekā 6800 cilvēku ir miruši visā Pakistānā bumbu uzbrukumos un apšaudēs, destabilizējot situāciju valstī.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu