Mēģinājumā ieņemt Ukrainas karaspēka daļu Mariupolē trīs upuri (126)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Doņeckas apgabala Mariupoles pilsētā no trešdienas vakara nezināmi uzbrucēji mēģināja ieņemt Ukrainas Nacionālās gvardes karaspēka daļu, bet ceturtdienas naktī uzbrukums tika atvairīts un uzbrucēju pusē gājuši bojā trīs cilvēki, 13 ievainoti un 63 aizturēti, bet aizstāvju pusē zaudējumu nav, ceturtdien paziņoja Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs.

(precizēta un papildināta ziņa saskaņā ar jaunāko informāciju)

«Starp Iekšlietu ministrijas darbiniekiem zaudējumu nav. Pēc provizoriskiem datiem starp uzbrucējiem ir trīs bojāgājušie, 13 ievainotie un 63 aizturētie. Ir konfiscēti [uzbrucēju] ieroči, sakaru līdzekļi un Krievijas [telekomunikāciju] operatoru telefoni. Notiek uzbrucēju personību noskaidrošana,» Avakovs paziņoja savā «Facebook» lapā.

Ministrs paziņoja, ka naktī, atbildot uz uzbrukumu Nacionālās gvardes karaspēka daļai Mariupolē, Iekšlietu ministrijas vienības veikušas «operāciju uzbrucēju bandas lokalizēšanai, kurā bija apmēram 300 cilvēku».

Kad uzbrucēji apmētāja karaspēka daļu ar fugasa degbumbām un Molotova kokteiļiem un atklāja uguni uz sargposteņiem, Nacionālā gvarde atklāja brīdinājuma uguni. Kad pēc brīdinājuma uzbrukums tika atkārtots, Nacionālā gvarde atbilstoši reglamentam atklāja uguni tiešā tēmējumā.

«Pēc trauksmes tika saceltas kājās visas Iekšlietu ministrijas milicijas vienības Mariupolē. Ar apbruņojušās milicijas un Nacionālās gvardes kopīgiem pūliņiem pēc īsas kaujas uzbrucēju banda tika izklīdināta, lielākoties lokalizēta un atbruņota,» paziņoja Avakovs.

Viņš piebilda, ka operācijā piedalījusies arī specvienība «Omega» un turp nosūtīti helikopteri.

«Pašlaik Ukrainas Drošības dienests (UDD) kopā ar miliciju dokumentē faktus. Operācija turpinās. Iekšlietu ministrijas īpašā vienība turpina vajāt vienu no bruņotajām grupām. Ielās strādā milicijas patruļas,» piebilda iekšlietu ministrs.

Nezināmie uzbrucēji mēģināja ieņemt Ukrainas Nacionālās gvardes Mariupoles bataljonu pēc karavīru atteikšanās izpildīt uzbrucēju prasības «pāriet tautas pusē» un «padalīties ar ieročiem».

Uzbrucēji meta degmaisījuma pudeles, izraisot dažu ēku aizdegšanos, un uzbrukuma laikā tika šauts no abām pusēm, ziņoja Ukrainas Nacionālā gvarde.

Komentāri (126)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu