ASV: notikumi Ukrainā ir labi izplānota Krievijas kampaņa (61)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Notikumi Ukrainas austrumu apgabalos un Krimā ir labi izplānota kampaņa no Krievijas puses, trešdien paziņoja ASV pastāvīgā pārstāve ANO Samanta Pauere.

«Tās nelikumīgās darbības, kuras Krievija īstenoja Krimas okupācijas laikā, atkārtojas Ukrainas austrumos.. Mēs uzskatām, ka tā ir labi organizēta, profesionāli režisēta musināšanas kampaņa uz naidu un sabotāžu. Un ir liecības, ka šo kampaņu vada Krievija,» Pauere paziņoja ANO Drošības padomes sēdē Ņujorkā.

Viņa atzīmēja, ka Krievijas puse pastāvīgi «cenšas novirzīt uzmanību no savām darbībām, savas tieksmes uz teritoriālu paplašināšanos, un cenšas nomainīt apspriežamo tematu». «Tomēr tas neizdosies. Kontrasts starp Ukrainas valdības darbībām un Krievijas varas iestāžu darbībām ir satriecošs,» uzsvēra Pauere.

ASV pastāvīgā pārstāve ANO sacīja, ka Ukraina ir noskaņota uz mierīgu konflikta noregulējumu un pat ir gatava apspriest protestu dalībnieku amnestijas jautājumu. «Ukrainas varas iestādes nosvērti atbild uz provokācijām, kuras tiek īstenotas valsts austrumos. Mums visiem būtu ļoti grūti samierināties ar šādām darbībām mūsu valstu teritorijās,» uzsvēra ASV pastāvīgā pārstāve ANO.

Komentāri (61)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu