Vācija dos sešus iznīcinātājus Baltijas gaisa telpas patrulēšanai (59)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācija pastiprinās NATO klātbūtni alianses dalībvalstīs Austrumeiropā, piešķirot sešus iznīcinātājus «Eurofighter» Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanai un militāro palīgkuģi «Elbe» manevriem Baltijas jūrā, ceturtdien ziņoja radiostacija «Deutsche Welle», atsaucoties uz Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvi.

Vācijas kuģis «Elbe» piedalīsies manevros Baltijas jūrā, kurus plānots veikt no šī gada maija līdz augustam Vācijas vadībā. Lidmašīnas plānots izmantot Vācijas un Portugāles kopīgā Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanā šī gada septembrī.

«Deutsche Welle» ziņoja, ka NATO jau ir pieņēmusi abus Vācijas piedāvājumus.

Trešdien tika ziņots, ka NATO dalībvalstis ir konceptuāli vienojušās par kolektīvās aizsardzības pastiprināšanu. NATO ģenerālsekretārs Anderss Fo Rasmusens trešdien paziņoja, ka NATO izvietos gaisa, jūras un sauszemes spēkus Eiropas austrumos, tādā veidā reaģējot uz Krievijas agresiju Ukrainā.

Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš trešdien aģentūrai BNS apstiprināja, ka ir panākta vienošanās par NATO klātbūtnes pastiprināšanu vairākās jomās. Tā paredz vairāk gaisa spēku misiju, kā arī kuģu klātbūtni Baltijas jūrā, Vidusjūrā un, iespējams, vēl kur citur, ja būs šāda nepieciešamība.

Komentāri (59)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu