15 Ukrainas bruņutransportieri izlaužas no diversantu aplenkuma (31)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Seši Ukrainas Bruņoto spēku bruņutransportieri, kurus trešdien sagrāba prokrieviski diversanti, ir palikuši viņu rokās Doņeckas apgabala Slovjanskas pilsētas centrā, bet 15 citi bruņutransportieri ir izkļuvuši no aplenkuma, ceturtdien paziņoja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

«Šo [sešu] kaujas mašīnu personālsastāvs un apkalpes, kur vairākums ir mobilizācijas laikā iesauktie obligātā dienesta karavīri, ir devušies uz pastāvīgās dislokācijas vietu Dņepropetrovskas apgabalā,» teikts Aizsardzības ministrijas preses dienesta paziņojumā.

Ministrija arī paziņoja, ka «15 bruņutehnikas vienības, kuras bloķēja aktīvisti pie Pčolkinas ciema Kramatorskas pilsētas dienvidu nomalē, ceturtdien ap pulksten astoņiem brauca atpakaļ uz pastāvīgās dislokācijas vietu Dņepropetrovskas apgabalā».

Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Pēc sarunām starp karavīriem un protestētājiem, starp kuriem bija personas uniformās, maskās un ar ieročiem, karavīri iznāca no aplenkuma ar personīgajiem ieročiem un parasto tehniku.

«Lai novērstu upurus civiliedzīvotāju vidū, karavīri atdeva strēlnieku šauteņu aizslēgus gaisa desanta spēku pavēlniekam, kurš garantēja ieroču nelietošanu pret vietējiem iedzīvotājiem. Bloķēšanas laikā nebija sadursmju ar vietējiem iedzīvotājiem,» uzsvēra Aizsardzības ministrija.

Aizsardzības ministrija arī paziņoja, ka ir pastiprinājusi militārās lidostas apsardzi Kramatorskā un kontrolē situāciju lidostas apkārtnē. Šo lidostu otrdien mēģināja ieņemt bruņoti cilvēki, bet uzbrukums tika atvairīts bez upuriem.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu