EP deputāts: Pēc Ukrainas Krievija ķersies pie Latvijas (9)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc Ukrainas teritorijas pievienošanas Krievija ķersies pie Latvijas, uzskata Eiropas Parlamenta (EP) deputāts no Polijas, Ārlietu komisijas loceklis un bijušais EP viceprezidents Jaceks Sariušs-Volskis.

«Eiropas Savienības izpratne ir tāda, ka galvenais Krievijas agresijas adresāts ir Ukraina, tomēr ne tikai tā vien. Runa ir par impērijas atjaunošanu - tādas, kāda kādreiz bija Padomu Savienība. Tas ir, runa ir par teritoriju iekļaušanu Krievijas ietekmes sfērā,» Ukrainas telekanālam «Espresso TV» apliecināja eiroparlamentārietis.

«Dažas teritorijas tiek plānots pievienot Krievijas Federācijai, piemēram, kā tas tika izdarīts ar Krimu. Vērojam darbības, kas ļoti uztrauc, un tās skar Latviju,» atzina Sariušs-Volskis.

«Līdzīgi tam, kā Krimā pirms aneksijas tika veikti slepeni sabiedriskās domas pētījumi, šādi pētījumi tika veikti Latvijā. Tādējādi tas ir plašāks Krievijas impērijas atjaunošanas plāns,» brīdināja eiroparlamentārietis.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu