Kremlis sāk plašu karaspēka pārcelšanu uz Krimu (10)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Trešdienas vakarā pēc plkst. 19 Krievijas anektētajā Krimas pussalā no Kerčas šauruma puses masveidā sāka ierasties Krievijas karavīri un bruņutehnika.

Krievijas karaspēka vienības ar prāmjiem tiek nogādātas Kerčā un Feodosijā, vēsta Ukrainas telekanāls «Hromadske», atsaucoties uz saviem avotiem.

Šo informāciju apstiprinājis Ukrainas parlamenta deputāts Oleksandrs Brigiņecs.

«No plkst.19 pēc Kijevas laika Kerčas pārcelšanās vietā notiek masveidīga Krievijas karaspēka un tehnikas pārsviešana. Šo informāciju apstiprinājuši gan organizācijas «Ukrainska sprava», gan Ukrainas Neatkarīgās arodbiedrības aktīvisti. Nebūšu pārsteigts, ja jau pēc nedēļas šī tehnika būs starp Krimas un Hersonas apgabalu,» tviterī ierakstījis deputāts.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Ukrainas austrumos pēdējo dienu laikā promaskaviskie kaujinieki - dažkārt Krievijas specdienestu un militārpersonu vadībā - sagrābuši administrācijas ēkas un stratēģiskos objektus.

Ukrainas varasiestādes valsts austrumos ir sākušas pretterorisma operāciju.

Ukrainas Drošības dienests (UDD) publiskojis pierādījumus par vērienīgu Krievijas militāro agresiju Ukrainas austrumu apgabalos.

Agresiju īsteno Krievijas bruņoto spēku Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) izlūkošanas un diversiju grupas, liecina UDD materiāli.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu