Putins cer, ka viņam nebūs jāizmanto bruņots spēks Ukrainā (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ceturtdien atbildot uz valsts iedzīvotāju jautājumiem, pauda cerību, ka viņam nebūs jāizmanto parlamenta sniegtās tiesības Ukrainā lietot valsts bruņotos spēkus.

«Es atgādināšu, ka Krievijas [parlamenta augšpalāta] Federācijas padome sniedza prezidentam tiesības izmantot bruņotos spēkus Ukrainā. Ļoti ceru, ka man nenāksies izmantot šīs tiesības un ka politiski diplomātiskiem līdzekļiem mums izdosies atrisināt visas asās, lai neteiktu visasākās pašreizējas problēmas Ukrainā,» Putins sacīja televīzijā pārraidītajā atbilžu uz Krievijas iedzīvotāju jautājumiem sesijā.

Neizslēdz militāru iebrukumu

Viņš pauda uzskatu, ka Krievijai ir jādara viss, lai palīdzētu Ukrainas austrumu apgabalu iedzīvotājiem savu tiesību aizsardzībā.

«Mums ir jādara viss, lai palīdzētu šiem cilvēkiem aizstāvēt savas tiesības

un pastāvīgi noteikt savu likteni. Tas ir tas, par ko mēs cīnīsimies,» paziņoja Putins.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka galvenais jautājums Ukrainas krīzes noregulējumā nav referenduma vai vēlēšanu organizēšana, bet gan garantijas, ka tiks ievērotas krievvalodīgo iedzīvotāju tiesības.

Diktē citas valsts iekšējās lietas

«Jautājums par nav par to, kas būs vispirms - referendums par decentralizāciju vai federalizāciju un pēc tam vēlēšanas - vai vēlēšanas, bet pēc tam valsts struktūras maiņa. Jautājums ir par garantijām šiem cilvēkiem,» klāstīja Krievijas prezidents.

Viņš uzsvēra, ka ir jāmudina Ukrainas varas iestādes sniegt atbildi par šīm garantijām. «Jautājums ir par to, lai nodrošinātu krievu un krievvalodīgo Ukrainas dienvidaustrumu pilsoņu tiesības un intereses,» sacīja Putins.

Viņš atgādināja, ka cara laikā daļa Ukrainas teritorijas nebija tās sastāvā, bet to pagājušā gadsimta 20.gados tai piešķīra padomju vara. «Kādēļ viņi to izdarīja, dievs vien zina,» Putins izsaucās.

Krievijas prezidents paskaidroja, ka šajās teritorijās dzīvojošie tagad ir Ukrainas pilsoņi, bet «viņiem ir jābūt vienlīdzīgiem savas valsts pilsoņiem».

Putins pauda cerību, ka tiks saņemta atbilde uz jautājumiem par garantijām šiem cilvēkiem.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu