Ziemeļkoreja protestē pret Čenuna izmantošanu frizētavas reklāmā (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkoreja iesniegusi oficiālu protestu Lielbritānijas Ārlietu ministrijai, šādi paužot neapmierinātību ar Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna attēlu izmantošanu kādas Londonas frizētavas reklāmas plakātā.

Frizētavas «M&M Hair Academy» reklāmas plakātā bija redzams Ziemeļkorejas vadonis. Plakātā bija lasāms: «Mati šodien pārāk labi neizskatās? Aprīlī 15% atlaide visiem vīriešu matu griezumiem.»

Kad uz frizētavu bija devušies Ziemeļkorejas vēstniecības pārstāvji, lai pieprasītu novākt «necienīgo» plakātu no skatloga, nācās iejaukties policijai.

Tiesa gan, līdz trešdienai Ziemeļkorejas sašutumu izraisījušais plakāts jau bija novākts.

Šādu reklāmu frizētava bija radījusi, reaģējot uz izskanējušajām ziņām, ka vīriešu dzimuma studentiem Ziemeļkorejā dots rīkojums izveidot tādu pašu matu griezumu kā diktatoram Kimam Čenunam.

Marta sākumā izdotais rīkojums balstīts uz valdošās Strādnieku partijas ieteikumu, ka studentiem vajadzētu atdarināt Kima matu griezumu. Galvas sānos viņa mati ir īsi, augšpusē atstāti garāki, bet celiņš izšķirts pa vidu.

Tikmēr sievietēm ieteikts izveidot īsu frizūru kā komunistiskās valsts pirmajai lēdijai Ri Soldžu.

Taču augstskolas to uztvērušas kā direktīvu. Daudzi studenti pauduši neapmierinātību ar jaunajām prasībām.

Pirms aptuveni desmit gadiem Kima Čenuna griezumam līdzīgu frizūru bija iecienījuši kontrabandisti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu