Obama pauž piesardzību par Ženēvas sarunās panākto vienošanos (69)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Baraks Obama paudis piesardzību par ceturtdien četru pušu sarunās Ženēvā panākto vienošanos par spriedzes mazināšanu Ukrainā.

Obama pauda cerību, ka Maskava izmantos savu ietekmi, kuru līdz šim izpaudusi «graujošā veidā», lai atjaunotu kārtību Ukrainas austrumos un dienvidos.

Tomēr viņš piebilda, ka situācija nebūs skaidra vēl vairākas dienas.

«Es nedomāju, ka mēs varam būt droši par kaut ko šajā punktā (..), es nedomāju (..), ka mēs varam paļauties uz Krieviju, un mums jābūt gataviem atbildēt uz to, kas, kā izskatās, ir Krievijas iejaukšanās,» norādīja ASV prezidents.

Obama sacīja, ka šodien ir runājis ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli un vēlāk viņam ieplānota saruna arī ar Lielbritānijas premjerministru Deividu Kemeronu.

Jau vēstīts, ka Eiropas Savienība (ES), Ukraina un Krievija ceturtdien Ženēvā vienojušās par kopīgu aicinājumu nekavējoties apturēt visu vardarbību Ukrainā, kur Maskavas atbalstītie prokrieviskie separātisti valsts austrumos sākuši sagrābt administrācijas un drošības iestāžu ēkas.

Komentāri (69)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu