Itālija «eBay» izsola valdības luksusa automašīnas (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Maserati

Itālijas valdība piektdien paziņoja, ka pagaidām ir ieguvusi 371,4 tūkstošus eiro no valdības luksusa automašīnu pārdošanas interneta izsoļu vietnē «eBay», tādējādi simboliski cenšoties mazināt sabiedrības saniknojumu par ministriju tēriņiem.

52 «eBay» pārdotās automašīnas līdz šim izmantoja Itālijas policija, ugunsdzēsības dienests un Aizsardzības ministrija. To vidū bija pieci BMW un divi «Audi», informēja Itālijas valdība.

«Vidējā pārdošanas summa bija 7142 eiro,» tā informēja paziņojumā.

Kopumā līdz 16.maijam izsolīt plānots 151 automašīnas. Iniciatīva, ko neilgi pēc stāšanās amatā ierosināja kreisi centriskais premjers Mateo Renci, guvusi plašu atbalstu Itālijas sabiedrībā.

«eBay» izsolē vēl nonāks arī astoņas ložu necaurlaidīgas automašīnas «Maserati», ko iepriekš izmantoja Itālijas Aizsardzības ministrija. Jauns «Maserati» maksā ap 100 tūkstošiem eiro.

Itālijas valdība norādīja, ka izsolītas tiek automašīnas, kas vairs nav būtiskas «institucionālo mērķu izpildē».

Itālija cenšas atgūties no divus gadus ilgušās recesijas, tādēļ nacionālās un pašvaldību amatpersonas ir spiestas atteikties no oficiālajām automašīnām, kuru izvēle gadu desmitiem ir apliecinājusi valsts politiskās klases nekaunību un izšķērdību.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu