Moldovā sāk Krievijas telekanālu pārbaudi (2)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Moldovas Televīzijas un radio padome sākusi tās teritorijā translēto Krievijas telekanālu pārbaudi, vēsta tēmekļa medijs «Moldnews».

Padome analizēs Krievijas ziņu pārraižu saturu kanālos «Prime», «RTR-Moldova», «Ren Moldova», TV7, kā arī Krievijas telekanālā «Rossija 24», lai pārliecinātos par sociāli politiskā līdzsvara un viedokļu daudzveidības ievērošanu.

Lēmums pieņemts, reaģējot uz liberālreformatoru politiķes Annas Gucu iniciatīvu. Viņa ierosinājusi aizliegt Moldovas teritorijā pārraidīt Krievijas ziņu pārraides, lai valstī garantētu informatīvo drošību.

Monitoringam tiks pakļautas Krievijas informatīvās un analītiskās pārraides laika posmā no 10. līdz 24.aprīlim.

Savu lūgumu Gucu motivē ar politiskajiem notikumiem Ukrainā un Krievijas agresiju Ukrainā.

«Krievijas telekanāli ir nodevušies agresīvai propagandai, kuras dēļ sabiedriskā doma ir saindēta ar falsifikācijām, kas tiek izplatītas šovinistiskā garā, provocē uz nacionālā naida kurināšanu, ar mērķi attaisnot Krievijas veikto Krimas aneksiju,» vēstulē savu lūgumu motivē Gucu.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki pēdējo dienu laikā Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes uzsākušas pretterorisma operāciju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu