Tūkstošiem kristiešu Jeruzalemē atzīmē Lielo piektdienu (5)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tūkstošiem kristiešu svētceļnieku Jeruzalemē atzīmē Lielo piektdienu, un daudzi no viņiem senajā pilsētā mēro to pašu ceļu, pa kuru Jēzus gāja uz savu krusta nāvi.

Vairāki svētceļnieki pa šaurajām vecpilsētas ieliņām nesa lielus koka krustus, ejot uz Svētā kapa baznīcu - vietu, kur atbilstoši baznīcas mācībai Kristus tika sists krustā, apglabāts un ir augšāmcēlies.

Svētceļnieki izspēlēja evaņģēlijos aprakstīto Lielās piektdienas notikumu drāmu. Viens svētceļnieks galvā bija uzlicis ērkšķu vainagu, un viņa seju klāja asinis. Divi romiešu karavīru drēbēs saģērbušies cilvēki veda viņu pa «Via Dolorosa» ceļu.

Citi, saģērbušies drānās, kādas tika valkātas pirms diviem gadu tūkstošiem, sauca: «Kas ir šis cilvēks?» Kāda sieviete lūdza viņam palīdzēt.

Tā kā Rietumu un Austrumu kristieši šogad Lieldienas svin vienā laikā, Jeruzalemē šobrīd uzturas īpaši audz svētceļnieku.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu