Seši Ukrainas karakuģi devušies no Krimas uz Odesu (15)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Seši Ukrainas karaflotes kuģi, kas līdz šim bāzējās Donuzlava līcī Krimā, sestdien pacēluši Ukrainas karogus un devušies uz Odesu, vēsta laikraksts «Flot Ukraini».

Tas kļuva iespējams pēc tam, kad Krievijas Melnās jūras flotes kuģi bija ķērušies pie aktīvām darbībām, lai atbloķētu šaurumu, kas Donuzlava līci savieno ar atklāto jūru.

Krievijas karavīri 6.martā, lai nepieļautu Ukrainas karakuģu iziešanu jūrā no Donuzlava līča, šaurumā nogremdēja lielu pretzemūdeņu kuģi «Očakov», ūdenslīdēju kuģi «Šahtjor» un divus apgādes kuģus.

Sestdien Krievijas armijas specvienības ieņemto Ukrainas karaflotes bāzi Donuzlavā pameta vidējais desantkuģis «Kirovograd», pretzemūdeņu korvete «Vinnicja», artilērijas kuteris «Herson», velkonis «Koveļ», tankkuģis «Gorlivka» un velkonis-kuteris «Novoozerne», vēsta laikraksts.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki pēdējo dienu laikā Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes uzsākušas pretterorisma operāciju.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu