Kijevas patriarhs: agresija pret miermīlīgo ukraiņu tautu nolemta sakāvei (33)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kijevas patriarhāta Ukrainas pareizticīgo baznīcas vadītājs Filarets savā Lieldienu vēstījumā sestdienas vakarā paziņoja, ka Krievijas agresija pret miermīlīgo ukraiņu tautu ir nolemta sakāvei.

«Pret mūsu miermīlīgo tautu, kas brīvprātīgi atteicās no kodolieročiem, ir īstenota agresija, ir piemērota netaisnība. Valsts, kura mums garantēja mūsu teritorijas integritāti un neaizskaramību, ir īstenojusi agresiju. Dievs nevar būt netaisnības pusē, tāpēc ukraiņu tautas ienaidnieks ir nolemts sakāvei,» teikts patriarha Filareta vēstījumā, kas publicēts Kijevas patriarhāta interneta vietnē.

Kijevas patriarhs Filarets aicināja visus dzīvot mierā un mīlestībā un ar godīgu darbu kalpot visai ukraiņu tautai un valstij.

Krievijas pareizticīgo baznīcas vadītājs Maskavas patriarhs Kirils savā Lieldienu vēstījumā aicināja uz mieru, kuram «vajadzētu valdīt mūsu asins un ticības brāļu un māsu sirdīs un prātos».

Kirils paziņoja, ka Ukraina esot «garīgi un vēsturiski» vienota ar Krieviju, un lūdza Dievu izbeigt nodomus nošķirt Krieviju un Ukrainu. «Mēs esam viena tauta Dieva priekšā,» viņš sacīja.

Maskavas patriarhs arī lūdza Dievu, lai Ukrainai būtu «likumīgi ievēlētas» varas iestādes.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu