Pāvests atklāj Lieldienu dievkalpojumu Svētā Pētera laukumā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Romas katoļu pāvests Francisks svētdienas rītā atklāja Lieldienu dievkalpojumu Svētā Pētera laukumā Vatikānā, kur sapulcējušies simtiem tūkstošu ticīgo.

Lieldienās tiek svinēta Jēzus Kristus augšāmcelšanās un tās ir svarīgākās svinības kristiešu kalendārā.

Dievkalpojums sākās plk«st.10.15 pēc vietējā laika (plkst.11.15 pēc Latvijas laika). Pusdienlaikā pāvests Francisks teikts tradicionālu uzrunu un sniegs «Urbi et Orbi» (Pilsētai un pasaulei») svētību.

Kā jau ziņots, Romas katoļu pāvests Francisks Klusās Sestdienas dievkalpojumā Svētā Pētera bazilikā aicināja katoļus no jauna atklāt sevī ticības spēku.

Savā uzrunā pāvests mudināja katoļus «atgriezties Galilejā», kur, kā vēsta Bībele, Jēzus satika savus pirmos sekotājus.

«Katram no mums arī ir sava Galileja mūsu kopīgā ceļa ar Jēzu sākumā. Atgriezties Galilejā nozīmē iegūt jaunu enerģiju no mūsu ticības un mūsu kristiešu pieredzes avota,» sacīja Francisks.

Atbilstoši tradīcijai, Francisks iesvētīja vairākus cilvēkus, kas pārgājuši katoļticībā.

«Laimīgas Lieldienas jums visiem. Dodieties tālāk bez kādām bailēm,» divarpus stundas garā dievkalpojuma beigās sacīja pāvests.

Piektdien pāvests veica rituālo kāju mazgāšanu katoļu nespējīgo centra 12 pacientiem, pieminot Kristus veikto apustuļu kāju mazgāšanu savas nāves priekšvakarā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu