Pāvests Lieldienās aizlūdz par mieru Ukrainā un Sīrijā (6)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Romas katoļu pāvests Francisks Lieldienu lūgšanas veltīja aizlūgumam par mieru Ukrainā un Sīrijā, kā arī pauda nožēlu par dziļo nabadzību un nevērību Āfrikā, kas ir nāvējošā Ebolas vīrusa izplatības pamatā.

«Mēs lūdzam Tevi apgaismot un iedvesmot iniciatīvas, kas veicinātu mieru Ukrainā,» sacīja pāvests ikgadējā Lieldienu uzrunā.

«Mēs lūdzam Tevi Jēzus izbeigt visus karus un ikvienu konfliktu, vai tas būtu liels vai mazs, vai sens vai nesens,» sacīja Francisks, piesaucot konfliktus Sīrijā, Irākā, Centrālāfrikas Republikā, Nigērijā, Dienvidsudānā, izraēliešu un palestīniešu konfliktu, kā arī saspīlējumu Venecuēlā un Ukrainā.

«Mēs īpaši aizlūdzam par Sīriju, par mūsu iemīļoto Sīriju,»

sacīja pāvests.

«Kungs, mēs lūdzam Tevi visu zemes cilvēku vārdā, Tu, kas esi uzveicis nāvi, dāvā mums savu dzīvi, dāvā mums mieru,» sacīja pāvests.

Francisks pieminēja nolaupītos priesterus, bērnus, migrantus, reliģiskas vajāšanas upurus, bada cietējus un Ebolas vīrusa upurus Gvinejā, Sjerraleonē un Libērija.

Pēc uzrunas ticīgajiem pāvests deva tradicionālo svētību «Urbi et Orbi» («Pilsētai un pasaulei»).

Atšķirībā no saviem priekšgājējiem, pāvests svētību nepavadīja ar sveicieniem vairākās pasaules valodās. Dodoties prom pāvests Francisks uz atvadām cilvēku pūli uzrunāja itāļu valodā, sakot: «Laimīgas Lieldienas jums visiem, ieturiet kārtīgu maltīti un uz redzēšanos».

Lieldienās tiek svinēta Jēzus Kristus augšāmcelšanās un tās ir svarīgākās svinības kristiešu kalendārā. Šogad vienā datumā iekrīt arī pareizticīgo Lieldienas.

Lieldienu brīvdabas dievkalpojumu Svētā Pētera laukumā klātienē vēroja aptuveni 150 000 ticīgo.

Svētdienas aizlūgums ir kulminācija Lieldienu svinībām.

Kā jau ziņots, Romas katoļu pāvests Francisks Klusās Sestdienas dievkalpojumā Svētā Pētera bazilikā aicināja katoļus no jauna atklāt sevī ticības spēku.

Savā uzrunā pāvests mudināja katoļus «atgriezties Galilejā», kur, kā vēsta Bībele, Jēzus satika savus pirmos sekotājus.

«Katram no mums arī ir sava Galileja mūsu kopīgā ceļa ar Jēzu sākumā. Atgriezties Galilejā nozīmē iegūt jaunu enerģiju no mūsu ticības un mūsu kristiešu pieredzes avota,» sacīja Francisks.

Atbilstoši tradīcijai, Francisks iesvētīja vairākus cilvēkus, kas pārgājuši katoļticībā.

«Laimīgas Lieldienas jums visiem. Dodieties tālāk bez kādām bailēm,»

divarpus stundas garā dievkalpojuma beigās sacīja pāvests.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu