Drošības dienests: Slavjanskā naktī bijuši tikai Krievijas atbalstīti spēki (47)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Izmeklējot svētdienas nakts sadursmi separātistu blokpostenī Doņeckas apgabala Slavjanskas pilsētā, ir noskaidrots, ka pilsētā tobrīd nebija nevienas bruņotas organizācijas, izņemot personas, kuras atbalsta Krievijas Bruņoto spēku Galvenā izlūkošanas pārvalde, paziņoja Ukrainas Drošības dienests (UDD).

«Ir noskaidrots, ka šonakt Slavjanskā nebija nevienas organizācijas, izņemot pašus diversantus un kriminālās pasaules pārstāvjus, kurus atbalsta un apbruņo Krievijas Bruņoto spēku Galvenās izlūkošanas pārvaldes virsnieki,» informācijas aģentūrai «Interfax-Ukraina» paziņoja UDD.

«To apstiprina operatīvās izmeklēšanas darbības, kuras uz vietas veic Ukrainas tiesībsargājošās institūcijas,» uzsvēra UDD.

UDD nosauca šo notikumu par «cinisku provokāciju», jo «ārēja uzbrukuma blokpostenim inscenējuma un vairāku automobiļu apšaudīšanas rezultātā ir gājis bojā cilvēks».

«Melīgo informāciju, kuru pārraida vairāki Krievijas plašsaziņas līdzekļi, viennozīmīgi atspēko izmeklētāji, kas izmeklē šo noziegumu,» piebilda UDD.

Ukrainas Iekšlietu ministrija svētdien paziņoja, ka naktī ap pulksten trijiem Slavjanskā prokremlisko separātistu blokpostenī notikusi bruņota sadursme, kurā gājis bojā viens cilvēks un trīs guvuši šautus ievainojumus. Ievainotie ir hospitalizēti.

Krievijas telekanāls «Rossija 24» pirms tam ziņoja, ka Slavjanskā naktī noticis uzbrukums blokpostenim un tā gaitā gājuši bojā pieci cilvēki un viens ievainots. Savukārt Slavjanskas prokremlisko separātistu līderis Vjačeslavs Ponomarjovs paziņoja žurnālistiem, ka uzbrukums blokpostenim noticis ciemā uz austrumiem no Slavjanskas un tajā esot nogalināti trīs separātistu kaujinieki un viens uzbrucējs.

Slavjanskas prokremliskie separātisti, kas sevi dēvē par «Slavjanskas pašaizsardzību», vēlāk apgalvoja, ka naktī nezināmi uzbrucēji apšaudījuši piecus separātistu blokposteņus Slavjanskas piepilsētās un vienā no šiem uzbrukumiem gājuši bojā pieci cilvēki.

«Trīs Slavjanskas iedzīvotājus šonakt nogalināja nezināmi cilvēki, kas uzbruka blokpostenim pilsētas ziemeļos. Vēl viens cilvēks smagā stāvoklī tika aizvests uz slimnīcu,» teikts telekanāla «Rossija 24» paziņojumā interneta vietnē «vesti.ru».

«Pie blokposteņa piebrauca vairākas mašīnas, no kurām sāka šaut. Notikuma vietā operatīvi ieradās pašaizsardzības kaujinieki, kas ar atbildes uguni nogalināja divus uzbrucējus,» teikts paziņojumā.

«Rossija 24» arī ziņoja, ka pašaizsardzības spēki esot sagrābuši divas mašīnas, kurās atraduši partijas «Labējais sektors» simboliku un lielu daudzumu ieroču, kādu nav Ukrainas armijas bruņojumā - sprāgstvielu plastīdu, dūmu sveces un ASV ražotas nakts redzamības ierīces. Mašīnās esot atrastas arī kartes, kas veidotas uz aerofotouzņēmu pamata.

Ukrainas partija «Labējais sektors» svētdien paziņoja, ka tās aktīvisti nav iesaistīti naktī Slavjanskā notikušajā incidentā, bet Krievijas apgalvojumi par «Labējā sektora» līdzdalību tajā ir propaganda un kampaņa partijas diskreditācijai. Paziņojumā teikts, ka «Labējais sektors» nosoda jebkādus mēģinājumus aptraipīt gaišos Lieldienu svētkus.

«Partija «Labējais sektors» darbojas tikai tiesiskos ietvaros, un visi aktīvisti, kas gribēja aizstāvēt Ukrainas integritāti, tagad ir pakļauti valsts spēka institūcijām,» paziņoja partijas pārstāvji.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu