Dienvidkorejā aiztur nogrimušā prāmja apkalpes locekļus (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidkorejas prokurori pirmdien paziņoja, ka ir aizturējuši vēl četrus nogrimušā prāmja «Sewol» apkalpes locekļus, paplašinot šī prāmja katastrofas izmeklēšanu.

Trīs virsnieki un viens inženieris ir aizturēti aizdomās par nolaidību un nogādāti policijas apcietinājumā.

Prāmja kapteinis Lī Džunseoks un vēl divi apkalpes locekļi, tai skaitā stūrmanis, tika aizturēti sestdienas rītā.

6825 reģistra tonnu kuģis «Sewol», uz kura bija 476 cilvēki, 16.aprīlī nogrima Dienvidkorejas dienvidrietumu piekrastes tuvumā. Lielākā daļa pasažieru bija vidusskolēni, kas no Inčeonas pilsētas brauca uz kūrortu salu Džedžu.

Līdz šim ir atrasti 64 bojāgājušie, bet vēl 238 cilvēki ir pazuduši bez vēsts un 174 ir izglābti. Ūdenslīdēji ir piekļuvuši prāmja nogrimušajam korpusam un turpina izcelt no tā bojāgājušos.

Sestdien aizturētajiem prāmja apkalpes locekļiem ir izvirzītas dažādas apsūdzības no noziedzīgas nolaidības līdz kuģošanas likumu pārkāpšanai. Pirmdien aizturētajiem var tikt izvirzītas līdzīgas apsūdzības.

Dienvidkorejas prezidente Paka Geunhje pirmdien nosodīja vairāku prāmja apkalpes locekļu rīcību kā «pilnīgi neizprotamu, nepieņemamu un līdzvērtīgu slepkavībai» un paziņoja, ka vainīgajiem būs jāuzņemas «kriminālā un civilā» atbildība.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu