Separātistu kontrolētajā Slavjanskā nolaupīti četri žurnālisti (23)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

Ukrainas austrumos Doņeckas apgabala Slavjanskas pilsētā, kuru kontrolē prokremliski separātisti, pēdējās diennakts laikā ir nolaupīti četri žurnālisti, pirmdien vēstīja Ukrainas mediji.

«Slavjanskā pirms stundas separātisti nolaupīja divus itāļu žurnālistus Polu Gogo un Kosimo Atanasio, kā arī laikraksta «Novi čas» baltkrievu žurnālistu Dmitriju Galko, kuri veica filmēšanu pilsētā. Žurnālistiem atņēma dokumentus, naudu un fototehniku, un viņi sēž kaut kādā telpā. Šī ir informācija no viņiem,» pirmdien paziņoja Doņeckas žurnālists Deniss Kazanskis savā «Facebook» lapā.

Interneta izdevums «Ukrainska pravda», atsaucoties uz aculieciniekiem, svētdien ziņoja, ka Slavjanskā ir nolaupīta žurnāliste - Eiromaidana aktīviste Irma Krata. Krata komentārā Krievijas telekanālam «Life News» paziņoja, ka ieradusies Slavjanskā kā žurnāliste «atspoguļot notikumus». «Mani aizturēja par to, ka es it kā uzstājos pret referendumu. Tomēr tie ir nepamatoti minējumi. Es atbraucu uz Slavjansku, lai izstāstītu objektīvu patiesību» par pilsētā notiekošo, sacīja žurnāliste.

«Ukrainska pravda» arī ziņoja, ka separātisti turpina turēt gūstā 16.aprīlī Slavjanskā nolaupīto Ukrainas žurnālistu Sergeju Lefteru.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu