ASV publisko fotogrāfijas, kas liecina par Krievijas karavīru klātbūtni Ukrainā (97)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Valsts departaments pirmdien publiskojis fotogrāfijas, kas liecina, ka bruņotie separātisti Ukrainas austrumos patiesībā ir Krievijas bruņoto spēku karavīri vai izlūkdienestu virsnieki.

Fotogrāfijas ASV nodevusi Kijeva ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) starpniecību.

Tajās redzamas «vai nu personas, vai liecības par saistību (..) starp Krieviju un daļu bruņoto kaujinieku Ukrainas» austrumos, norādīja Valsts departamenta preses sekretāre Džena Psaki.

Piemēram, fotogrāfijas liecina, ka vīrietis, kas 2008.gadā bijis Gruzijā un tolaik bija ģērbies Krievijas īpašo spēku vienības uniformā, nesen atradies arī Krimā un šomēnes arī Kramatorskā un Slovjanskā.

Fotogrāfijās redzams arī, ka Slovjanskā separātisti ir bruņoti ar raķešu palaidējiem «RPG-26», kādus izmanto Krievijas armija.

Arī NATO spēku virspavēlnieks Eiropā Filips Brīdlovs ir pārliecināts, ka Ukrainas austrumos darbojas Krievijas militārie spēki, ko Maskava kategoriski noliedz.

Savā oficiālajā blogā Brīdlovs paudis pārliecību, ka kaujinieku rīcībā esošie ieroči un ekipējums galvenokārt nācis no Krievijas armijas, norādot, ka civiliedzīvotāji šādu ekipējumu tik lielā daudzumā pašu spēkiem nespētu iegūt.

Komentāri (97)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu