Pusmūža vīrietis izlaužas no cietuma, bēgot no «nepārtrauktā repa» (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāds pusmūža britu ieslodzītais aizbēga no cietuma, jo nespēja izturēt, ka gados jaunākie cietumnieki dienu un nakti atskaņojuši repa mūziku. Vismaz šādu aizbildinājumu viņš izteica tiesā, kad bija atkal notverts, raksta «Daily Telegraph».

58 gadus vecais Roberts Stīvens, kurš cietumā bija nonācis par laupīšanu, kādu dienu izlēma bēgt, pārrāpjoties pār cietuma mūri.

Bēglis, kurš par noziegumu notiesāts uz 6,5 gadiem, brīvsolī dažādās Anglijas pilsētās pavadīja 20 dienas. Policija Stīvenu arestēja, kad viņš bija ieradies slēgt derības kādā bukmeikeru kantorī.

Atkārtoti stājoties tiesas priekšā, Stīvens skaidroja, ka apstākļi cietumā esot necilvēcīgi. Viņš gluži vienkārši nespējis izturēt nemitīgo repa mūzikas atskaņošanu, kuru iecienījuši gados jaunākie ieslodzītie. No viņam nepatīkamās mūzikas neesot bijis miera ne dienu, ne nakti.

Viņam arī neesot bijuši pieņemami nepārtrauktie piedāvājumi iegādāties narkotikas.

Bēgļa advokāts skaidroja, ka viņa klients savu «impulsīvo rīcību» ļoti nožēlojot, pie tam, tieši pirms ticis arestēts, jau esot gatavojies pats padoties policijai.

Tiesu gan vīrieša aizbildinājumi, šķiet, nepārliecināja, jo papildus jau esošajam sodam viņam tika piespriests vēl 10 mēnešu cietumsods par bēgšanu.

«Bēgšanas iemesls, pēc jūsu teiktā, sanāk jūsu neapmierinātība ar cilvēkiem, ar kuriem cietumā atrodaties. Diemžēl tā nu ir tā cena, ko cilvēki maksā, pastrādājot noziegumus, par kuriem saņem cietumsodu,» norādīja tiesnesis.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu